EFT Relatiecoaching

Hoe gaat dat in zijn werk, EFT-relatiecoaching?

EFT is gebaseerd op de nieuwste inzichten in volwassen liefdesrelaties. Een belangrijk begrip in Emotionally Focused Therapy is hechting. Dit is het proces waarmee een band ontstaat tussen kind en ouder. Hoe iemand als kind is gehecht, heeft invloed op zijn of haar latere relaties.

In de coachingsgesprekken onderzoeken we samen jullie beider hechtingsgeschiedenis en -stijl. Dat helpt om te begrijpen hoe jullie soms 'zomaar' in een negatief patroon belanden en elkaar niet meer kunt bereiken. Stap voor stap wordt duidelijk hoe jullie patroon, of 'dans' zoals Sue Johnson het noemt, precies werkt, en welke (hechtings)behoeften en emoties er aan ten grondslag liggen.

Ik help jullie te ontdekken wat jullie nodig hebben om uit het negatieve patroon te stappen en weer emotioneel toegankelijk te worden voor elkaar. Dat doe je onder andere door te praten vanuit je eigen gevoelens en behoeften, en niet door te zeggen wat de ander verkeerd doet.

Als er veel onbegrip of afstand is het niet altijd makkelijk om naar elkaar uit te spreken wat je echt voelt, en wat je (eigenlijk) graag zou willen. We nemen daar alle tijd voor die jullie nodig hebben. Een belangrijke taak van mij als coach is te ervoor te zorgen dat jullie je hier veilig kunnen voelen. Dat doe ik door te luisteren en vragen te stellen zonder te oordelen of 'partij te trekken'.

De fijnste uitkomst van een EFT coachingstraject is natuurlijk een (hernieuwde) stevige liefdevolle band. Maar als duidelijk wordt dat dat niet meer lukt en jullie besluiten de relatie te beëindigen help ik jullie dat op een open en zorgvuldige manier te doen.

Meer lezen over EFT?

  • “Houd me Vast” van grondlegger Sue Johnson
  • “Relaties, hoe doe je dat?' door Karin Wagenaar, oprichter van de Stichting EFT Nederland