Stress en je relatie

Stress en je relatie

Sinds 1999 help ik als coach/counselor mensen te herstellen van een (bijna) burnout. Steeds vaker ben ik het 'thuisfront' hierbij gaan betrekken. Langdurige stress bij een van beide partners kan een enorme wissel op de relatie trekken. Het is niet makkelijk om samen te leven met iemand die moe en prikkelbaar is, om het minste geïrriteerd of van slag is of waar juist 'helemaal niets uit komt'.

Je kunt je allebei onbegrepen, verwaarloosd en alleen gaan voelen, wat alleen maar meer stress betekent. Voor de éen kan dat betekenen dat het herstel van de burn-out langzamer verloopt of stagneert, de ander moet oppassen dat het hem of haar niet ook teveel wordt...

Ik ben me gaan verdiepen in de 'relatiewetenschap' omdat ik denk dat aandacht voor beide partners in zo'n situatie serieuze relatieproblemen kan voorkómen. En als er al spanningen in de relatie zijn is Emotionally Focused Therapy een mooie effectieve manier om deze aan te pakken en op te lossen. Zodat je elkaar weer als maatjes kunt helpen met de dagelijkse stress om te gaan.

CSR centrum

CSR Centrum voor stressmanagement is een landelijke netwerkorganisatie met een brede kijk op werkstress.